Finn riktig bildel:
loader
badge
Kjente merker

Verdensledende merkevarer og kvalitetsmerker

star
5 Års garanti

Markedsledende garanti som sikrer deg et trygt kjøp

customer-service
Norsk Kundeservice

Lager og kundeservice i Norge som sikrer deg en enkel og trygg handel

return
90 dager retur

Åpent kjøp i 90 dager som sikrer deg en enkel returordning

loader
Norsk nettbutikk

Med lager i Norge og leverandører fra hele Europa sikrer vi deg et godt utvalg av høyeste kvalitet deler. Levert av dyktige norske medarbeidere på kundeservice logistikk, 5 års Norsk garanti og fri retur i 90 dager.

badge
Kjente merker

Verdensledende merkevarer og kvalitetsmerker

star
5 Års garanti

Markedsledende garanti som sikrer deg et trygt kjøp

customer-service
Norsk Kundeservice

Lager og kundeservice i Norge som sikrer deg en enkel og trygg handel

return
90 dager retur

Vi har åpent kjøp i 90 dager som sikrer deg en enkel returordning

Informasjonskapsler – typer og bruk

Informasjonskapsler er et samlebegrep for flere tekniske løsninger, ulike måter å gi funksjoner til nettsider, analysere bruk av nettsider eller koble brukere av nettsider/apper til ulike formål. Informasjonskapslene deles inn i grupper etter funksjon:

  • Nødvendige informasjonskapsler er nødvendige for at nettstedet skal fungere ordentlig. Det kan også være for å kontrollere om du som bruker har samtykket til informasjonskapsler tidligere.
  • Funksjonelle informasjonskapsler sørger for ekstra funksjonalitet på nettsiden. Det kan f.eks være innsendelse av skjemaer, innlogging på tjenester, handlevogn, osv.
  • Analyse og statistikk brukes til å spore brukerens aktivitet på nettsidene. Det kan være hvilke sider du som bruker leser, lenker som klikkes på, hvor musepekeren er plassert på nettsidene, samt informasjon om deg som bruker, f.eks IP-adresse, alder, område/by/land, interesser (nettsider besøkt), etc. Disse informasjonskapslene kan samle inn personopplysninger.
  • Personalisering og tilpasning brukes for å tilpasse nettsidene for deg som bruker ved å vise utvalgt informasjon som nyheter eller innhold som antas å være av interessant for deg. Det spores også hvilken bruker som er på hvilke side for å kunne tilpasse innhold på andre nettsider som bruker samme informasjonskapsler/sporingssystem. Disse informasjonskapslene kan samle inn personopplysninger, samt lage profiler på brukere eller plassere dem i kategorier.
  • Markedsføring brukes til å spore brukere ved å plassere annonser og markedsføring på nettsidene basert på interesse for produkter og tjenester, preferanser, andre besøkte nettsider mv. Disse bruker informasjon for markedsføring på andre nettsider, sosiale medier mv. Disse informasjonskapslene omtales normalt som «informasjonskapsler for tredjepart» og kan samle inn personopplysninger.