Original, OE, OEM, ettermarkedet nummer, Oh My!

Siden det er mange ulike tolkninger om hva de ovennevnte begrepene betyr, vil vi gjøre vårt beste for å definere dem i deres forhold til bilbransjen bildeler-industrien, og vår delekatalog på delespesialisten.no

I vår delekatalog er begrepene original eller OE vil vises i produktbeskrivelsen eller markedsføringen  for å hjelpe deg med å gjøre ditt valg. Dette for at du skal kunne få tak i billige bildeler av god kvalitet.

Ekte / OE – Ekte eller (OE) Original er i utgangspunktet den opprinnelige del brukt av bilprodusenten på bilen da den forlot fabrikken. Den delen kunne vært gjort på kontrakt av en OEM-leverandør, som Bosch, Mann, Hella eller andre OEM-leverandør, for drypping på den nye bilen. Det er mange deler som karosserideler, bremseskiver, interiørartikler , etc. som er gjort i bilen produsentens egne fabrikker, eller noen ganger fabrikker under kontrakt for å produsere det produktet bare for bilprodusenten. På Delespesialisten.no bruker vi begrepet OE og Original. Selvom det er en originaldel, vil den komme i produsentens embalasje. F.eks, når Brembo lager bremseskiver til Mercedes, går 50% av produksjonen i Mercedes embalasje og resten i Brembo embalasje, det samme gjelder også for eksempel Audi, BMW, Porsche eller hva hvilket annet opprinnelige bilmerke. Det er de resterende 50% av delene som går i Brembo eller produsent embalasje som du vil finne i vår nettbutikk, mens du vil finne de førstnevnte som går i originalforhandlerens embalasje du vil finne hos den lokale forhandleren. Men delene er akkurat de samme. Et eksempel på en ekte Porsche delen er 92835139304  bremsekloss til 911 coupe. Du kan være trygg på at alle deler merket med OE nummer, som eksempel:  «92835139304 » refererer til en del levert av Hella Pagid er bremseklosser av original standard fra  Delespesialisten.no.

OEM – Original Equipment Manufacturer refererer til en del som er produsert av et selskap som Bosch, Mann, Hella og andre under motiv fra bilprodusenten, som Audi, VW, etc. Denne delen er deretter gjort tilgjengelig for salg av OEM-produsent, men i at produsentene emballasje. I mange tilfeller bilen produsentens delenummer og logo er fjernet for å hindre brudd på opphavsretten. Poenget her er at OEM delen er den samme delen som ble installert opprinnelig (OE), og er tilsvarende. Mange ganger vil vi bruke begrepet OEM tilsvarende og dette refererer til en del som oppfyller de samme kvalitetskravene som OEM del.

OEM – En del som ville bli betraktet som en OEM eller Original Equipment Manufacturer Equivalent ville være en som er laget etter original standard. Et godt eksempel på dette ville være et oljefilter for en bestemt Volvo motoren er Mann, men OEM oljefilter for en bestemt Saab er Mahle. Mahle ville være en OEM Equivalent oljefilter for Volvo og Mann ville være en OEM Equivalent oljefilter for Saab. Det viktige spørsmålet her er kvaliteten på selve produsenten, Mann eller Mahle vil være opp til normene kunne produsere et OEM-produkt for alle bilprodusenter.

Aftermarket – er nettopp det, noe som er laget av en annen enn OE eller OEM Produsenten leverandør. Kvaliteten på markedets bildeler kan variere innen vide grenser. På Delespesialisten.no  gjør vi vårt beste for å eliminere eventuelle ettermarkedet leverandør hvis deres produkter ikke tilfredsstiller våre høye standarder, dvs. ikke har kravene som stilles til  OE eller OEM del i kvalitet, eller OE del. Et godt eksempel på høy kvalitet ettermarkedet del er denne Volkswagen støtdemper fra Bilstein. Selv Bilstein er en OEM leverandør til enkelte selskaper, som Mercedes, men det er ettermarkedet til VW og Audi, som jeg vil kalle OEM tilsvarende eller bedre. Hvor det i nevnte tilfelle mange ganger er bedre. Men her er det viktig å skille kvaliteten på det jeg nevner her og enkelte av våre konkurrenter som ikke benytter merkene eller kvaliteten jeg nevner, men kinaproduserte kopier og lignende.  Mange ganger en ettermarkedet del er en forbedring i forhold til det opprinnelige som dette BMW vannpumpe 888.010.330.

Så hvorfor jeg tar deg tid til å rydde opp røyken rundt begrepene OE, OEM, OEM Tilsvarende, Genuine, automotive, etc.? Det er fordi mange leverandører i bransjen ikke bryr seg om de lyver eller villede det kunden ved å henvise til en ettermarkedet del som en OEM ett. Jeg har sett kinesiske laget bremsecalipere merket som OEM i mange forskjellige nettsider, og på eBay, spesielt i eBay! – Det er ikke bra og kan faktisk være livsfarlig…

Vi i Delespesialisten.no er veldig opptatt av at våre kunder får den høyeste kvalitet deler på det mest fornuftige priser. Kunnskap er makt de sies det, og at kunnskap er makt til å informere og utdanne alle til bruk og smarte valg i å holde våre biler i toppform.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *