Hvordan skifte bremseklosser på bilen din

Slik skifter du bremseklosser på bilen din. Se vår guide levert fra Delespesialisten.no! Lykke til!

Hvordan du skifter bremseklosser og skiver kan du se på en engelsk video her:1. Skru av hjulboltene (legg de tørt og smør de gjerne med fett)
2. Ta av hjulet og legg til side.
3. Blås gjerne av støv og skitt, bruk 2 minutter på å se over hvilke skruer som fester hva og om det eventuelt er koblet til en sensor/slitasjesensor på klossene.
4. Vanligvis sitter 2 skruer bak caliperen din som du løsner og tar av og legger pent til side.
5. Du må ikke, men det anbefales at du setter et jern eller skrutrekker i åpningen i midten av caliperen mot skivene og legger på litt press, dette for at stemepelet i caliperen skal gå litt tilbake og gi deg litt mer arbeidsrom.
6. Løft av caliperen uten at du skrur av bremseslangen. Dytt caliperen bak skivene, eller la den henge pent bak skivene.
7. Ta av klossene og kost/rens der de nye skal sitte. Hvis du kjøper monteringssett følger en del fett, som du kan smøre i «festene» til de nye. (oppe og nede, eller venstre og høyre side på klossene)
8. Plasser pent på de nye bremseklossene.
9. Press stempelet i caliperen tilbake, eller sku det. Hvis stempelet i caliperen har et spor tvers over eller et skrujern mønster i seg skal den mest sansyneligvis skrus. Prøv å skru begge veier for å se hvilken vei som er inn. Dette steget kan være vanskelig og som regel her det byr på problemer for de fleste. grunnen til at du skal få stempelet så lang tilbake som mulig og helst helt tilbake er for å lage god nok plass til de nye klossene. Samt at det er sunt for bremsecaliperen at stempelet presses helt inn ved skifte.
10. Sett caliperen pent på, monter på de to skruene bak caliperen.
11. Sjekk at alle skruer er festet og kjenn deg rundt på bremseskivene, klossene og caliperen og se etter at det ikke er noe unormalt. (lekkasjer i slanger, ujevnheter eller rust).
12. Monter på hjulet og ta bilen for en prøvetur.

Du kan også se en annen guide her, levert av TV2: http://www.tv2.no/a/3658906

Håper ditt skifte gikk fint. Velkommen tilbake.
Hilsen Delespesialisten.no, Bildeler på nett

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *