Hvordan skifte radiator og vifte på VW Polo og Jetta

Hvordan skifte radiator og vifte på VW Polo og Jetta. Vi viser deg hvordan bytte enklest mulig på din VW Polo eller Jetta.

For denne jobben trengs ingen spesialverktøy og du kommer langt med en skrutrekker, skiftenøkkel og et skrallesett + noen tenger.

Bruksanvisning:
– Det er mange måter og gjøre dette på, og ikke alltid følger våre mekanikere samme fremgangsmåte som sist, men her er en måte:
Løsne tappepluggen i bunnen av radiatoren, og la kjølevæske renne inn i en lukket emballasje. Hekt de elektriske kontaktene fra kjøleviften og varmebryteren.

Løsne boltene som holder støtfangeren foran og grillen, ta av grillen. Fjern alle boltene som holder støtfangeren foran og ta av støtfangeren. Koble temperatursensoren kontakt og eventuelt fjerne spoiler.

Hekt av hurtigkoblinger som holder vannslanger til radiatoren. Fjerne skruene som fester frontlysene og koble frontlykter. Hvis Jetta er utstyrt med A/C, løsne A/C bolter og kondensatoren braketten bolten på venstre side av radiatoren.

Fjern radiatorfestebolter og forsøk å flytte på radiatoren og vifte ved å skyve dem nedover. Ikke koble noen fra noen kjølerør, hvis din VW Polo eller Jetta har et klimaanlegg.

Ta låseklemmene av slangen til kjølevesken og fjerne boltene som fester kjøleveskeslangen fra siden av radiatoren. Vær svært forsiktig at ingen slanger eller rør er strukket eller bøyd. Slipp radiatoren (enklest) ned eller lirk den opp og ta det ut av bilen.

Sett på ny radiator og sett tilbake alle slanger, kabler og rør til alle motoren og elektriske komponenter og sett inn støtfang/lykter i omvendt rekkefølge.

Fylles med en blanding av halv destillert vann og halvparten kjølevæske radiatoren. Starte bilen og la den gå i flere minutter med radiatorlokket av, for å lufte ut rørene. Sjekk væskenivået og etterfyll det hele hvis det er nødvendig, og deretter sette på radiatorlokket.