Hvor sitter ryggelysbryter og bremselysbryter?

Velkommen til Delespesialisten og vår nettbutikk for bildeler og reparasjoner.

Lurer du på hvor ryggelysbryter eller bremselysbryter sitter?

Ryggelysbryter er en bryter som aktiverer eller deaktiverer strømmen til bremselysene når du bruker bremsepedalen. I enkelte biler kan du se en liten «knapp» eller bryter øverst på metallet bak pedalen når du ser inn bak pedalene på gulvet/veggen. i mange tilfeller er det ikke bryteren som er ødelagt, men bare flyttet litt på seg eller trenger ett par trykk manuelt før den virker igjen. Dette er en enkel sak. Hvis ikke det hjelper er det neste å sjekke om det er brudd i ledningen fra bryteren og videre. Hvis det ser fint ut og du får for eksempel målt strøm i kabelen med et multimeter trenger du å bytte denne bildelen / bremselysbryteren.
Søk med reg nr på vår nettbutikk og få frem bildeler til din bil spesifikt. Videre ser du under elektrisk og brytere, hvor du finner denne bryteren.

Lurer du på hvor ryggelysbryteren sitter?

Da er svaret ikke så komplisert. Denne er vanskelig å flytte på eller «finpusse» for å få den til å virke. Hvis du mistenker en feil i denne bryteren er det ikke bryet verdt å skru den inn/ut, frem og tilbake og videre for å få det til med mindre du får treff på første forsøk. Da er det heller kronene verdt å koste på seg en ny. Denne bryteren koster ikke mange kronene og finner du med å søke på reg nr i vår nettbutikk, videre ser du på elektrisk, og brytere. Når du skal bytte finner du bryteren på girkassens venstre eller høyre side. Se etter en kabel som går inn i en «bryter» eller «knapp» som er skrudd inn i girkassens side.

Vi håper dette var til hjelp for deg. Lykke til med ditt kjøp eller reparasjon.
Se flere bildeler på www.delespesialisten.no/bildeler

3 thoughts on “Hvor sitter ryggelysbryter og bremselysbryter?

 1. Hei
  Har en Audi A6 C4 2.6 v6 Quattro 1995 modell med manuell girkasse. Ryggelyset virker ikke og jeg mistenker at det er bryteren som er gåen.
  Hvor sitter denne og kan jeg skifte den selv?

 2. Hei

  På min Colorado 05 mod kar sitte rygge lys bryteren på min automat kasse,
  se att der er ei kobling på venstre side av kassa vist bryteren er en del av dette så vilken lednings farge er den som tilhører rygge lyset.
  Håper på ett godt svar

  på føre hand takk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *