Eksospotte til bil

Lær mer om eksospotte til bil og du kan kjøpe eksospotte av oss. Norges største deleportal for bildeler og deler til alle biler. Det gjør også at vi har stort utvalg eksosdeler og eksospotter til alle biler. Våre eksospotter er fra Walker og enten en original eksospotte som er identisk til din originale eksospotte. Eller laget tilsvarende /forbedret.

Eksospotte

Eksospotter er delt inn i 3 grupper som regel;
1. Lyddemper
– Demper lyden fra motoren, en potte som regel er full av isolasjon som tar i mot støyen og sørger for at lyden som kommer ut av andre enden av lyddemperen er langt lavere. En bil kan ofte ha flere lyddemere.
2. Flammedemper/gnistfanger
– Gnistfanger eller flammedemper er ofte i nyere biler en del av lyddemperen, men i eldre biler ble de ofte benyttet gnistfanger eller flammedempere, som sørger for at dersom det kommer en flamme eller gnister fra motoren, så stoppes de i denne demperen. En flammedemer eller gnistfanger vil også virke lyddempende.
3. Katalysator.
– Katalysatoren er for å minske utslippet av gasser som kommer fra motoren. Katalysator ble lovpålagt norske biler i begynnelsen av 2000-tallet og har siden den tid vært et fast ledd i eksosanlegget. Ofte sitter katalysatoren tidligst mulig fra motoren, og på nyere biler, eller biler med store motorer er det normalt med to løp fra motoren, hvor du da også har 2 katalyastorer.

 

Se alle våre eksospotter, lyddempere og katalysatorer ved å søke opp ditt reg nr. i menyen til venstre.